School-vAK

De School voor Antroposofische Kinderopvang (School-vAK) is een opleidingsinstituut dat, als enige in Nederland, erkende antroposofische opleidingen verzorgt voor de kinderopvang. 

Opleidingen
De School voor Antroposofische Kinderopvang biedt vanaf september 2018 de volgende opleiding:

Pedagoog Antroposofische Kinderopvang MBO niveau 4: 1,5 jarig traject 

Voor wie?
Voor pedagogisch medewerkers niveau 3 en 4 en zij-instromers, die bewust kiezen voor een antroposofische kwalificatie voor de kinderopvang.

Diploma
De opleiding voldoet aan de reguliere eisen voor MBO en HBO niveau. Daarnaast ontvangt de student het Certificaat Pedagoog Antroposofische Kinderopvang, uitgegeven door de Vereniging Antroposofische Kinderopvang. 

Meer informatie of aanmelden? Lees hier meer >

Drakepit

Drakepit organiseert voor haar gastouders een jaarlijks scholingsprogramma, dit programma is ook open voor andere professionals in de kinderopvang. Met dit programma willen we de pedagogiek levend houden. Door inspiratie en uitwisseling met collega's ontstaat nieuwe energie voor het werk.

Naast het jaarlijkse curriculum, starten er regelmatig applicatie cursussen voor professionals die vanuit een reguliere opleiding komen en bijgeschoold willen worden in de antroposofie.

Wilt u meer informatie? Lees hier meer >

Basiscursus antroposofische pedagogiek

Zesdaagse basiscursus in de antroposofische pedagogiek voor pedagogisch medewerkers. Een zaterdag in de maand tussen januari 2018 en juli 2018.

  • Inhoud eerste 3 keer: 3-ledig mensbeeld, 4-ledig mensbeeld, 12 zintuigen.
  • Inhoud laatste 3 keer:  BSO medewerkers: groepsdynamiek, opvallend gedrag/ontwikkelingsfases, waarnemen/oudergesprekken. KDV medewerkers: levensprocessen, kindbespreking/waarnemen, jaarfeesten

Met in de middagen creatieve activiteiten als zingen, vilten, nat-in-nat schilderen, boetseren, speksteen- en houtbewerking.

Kosten: 180 Euro voor 6 dagen. Certificaat uitgereikt door Vereniging Antroposofische Kinderopvang.

Georganiseerd door Marijoke van der Keur (marijokevdkeur@gmail.com)